Insardegna Have Kristtorn

KristtornKunne du tænke dig at have en kristtorn i din have, eller har du allerede en? Du er ikke den eneste, der elsker denne varme og hyggelige plante. I denne artikel kan du lære alt om hyldens oprindelse, pleje, bedste placering og blomstringsperiode.

Hollyens oprindelse

Det latinske navn for hyld er Ilex. Alle typer af kristtorn har smukke blade. Der findes mere end 400 forskellige typer af kristtorn. Planten er hjemmehørende i Vesteuropa og Sydeuropa.

Det er det eneste løvfældende træ i Benelux, der forbliver stedsegrønt. Romerne brugte grene af kristtorn til at dekorere deres huse om vinteren. I dag bruges hyldgrene ofte i julearrangementer. Den har været en populær hækplante i Danmark i århundreder. Øjefangeren i din have.

Sådan passer du på planten

En kristtornplante kan bruges til kreative formål. Du kan f.eks. skære planten i alle mulige flotte former. Hvis du vil bruge den som hæk, skal du klippe den lige. Sidder den på en stilk i en potte?

Så er det en sand kunst at skære den så rund som muligt. For optimal pleje skal du give din hyld en blandet gødning om foråret og efteråret. Da planten vokser ret langsomt, behøver den ikke at blive beskåret meget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *