Insardegna Have Bøgehæk

BøgehækEn bøgehæk er ekstremt populær i Holland. Den er derfor en fin tilføjelse til din have. Du kan indramme din have med det og understrege grænsen på en naturlig måde.

I vores webshop kan du nemt købe en bøgehæk og kombinere den med forskellige havestile. Bøgehækkene er derfor en juvel til enhver have, og du kan bruge dem i mange retninger.

gehæk eller avnbøg

Bøgehækken forveksles ofte med avnbøg. De ligner hinanden, men de har forskelle. Bøgehække hører for eksempel til bøgefamilien, mens avnbøg hører til birkefamilien.

Desuden vokser avnbøg en del hurtigere end bøgehækken og bladet er også anderledes i form. Men den væsentligste forskel på disse to hækplanter er, at bøgehækken giver en tæt, fuld hæk både sommer og vinter, mens avnbøg er løvfældende om vinteren.

Årsagen til at vælge en avnbøg kan have at gøre med jordtypen. Avnbøg vokser bedre på lerjord, mens bøgehække klarer sig bedre på sandjord, der ikke er for våd.

Flere bøgehække sælges

I vores webshop finder du to typer bøgehække; en rød og en grøn sort. Den grønne bøgehæk, Fagus Sylvatica, vokser hurtigere end den røde sort, Fagus Sylvatica Atropunicea. Fordi den grønne sort vokser hurtigere, er rødderne af denne bøg modne tidligere, og denne hæk er mere tæt og fyldig end den røde sort.

Folk vælger ofte den grønne hæk for at skabe en naturlig grænse. Om efteråret skifter bøgehækkenes blade til en brun efterårsfarve, så man også har en dejlig tæt hæk i løbet af vinteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *